Coaching,  Kost,  Personlig Träning,  Träning & Hälsa

Varför din Chiapudding suger!

Min kära mortel i marmor

De flesta små frön och deras näringsämnen är väldigt svåra för kroppen att tillgodose sig om de inte krossas först. 

Så att mortla eller mixa dina frön innan du ska förberedda din ”over night” gröt eller som jag bara äta fröna direkt på din gröt.

Annars kommer den mesta av allt det goda i dina frön försvinna ut nästa gång du besöker WC.

Då kommer vi in på en hetpotatis nämligen frukost. Är det dagens viktigaste mål? Ska jag fasta och inte ens äta frukost? Dricker jag bara en svart kaffe? 

 Förmin del så låter jag helt enkelt min träning och arbetsbelastning styra totala kaloribehov och vad min frukost består av.

Idag är det Lördag och jag är fortfarande inne i en ganska behaglig träningsperiod och känner inte att min kropp och sinne behöver överdrivet mycket energi kalorier för att må väl.

Havregrynsgrött med ett vassleproteinulver som jag toppar med chiafrön, hallon och blåbär.

Havregrynsgröt på vassleprotein

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se