Coaching,  Mental träning,  Personlig Träning,  Träning & Hälsa

En bra tränare fortsätter alltid lära!

Jag och Viktor Pontare (Metropolis GYM) i samtal med Dr Gary Gray en av världens främsta Physiotherapeuter under GIFT Program 2018.

Varje tränares resa börjar ofta med någon form av tränarutbildning eller licens. Kvaliteten är ofta av blandat slag i Sverige på utbildningar.

Finns utbildningar på 2 veckor och allt där emellan upp till flera års studier på högskolan.Jag själv har valt att ständigt fylla på min kunskapsbank och har som regel att alltid låta någon form av lärande process vari i ”pipen”.

Nu har jag två helger efter varandra varit på utbildning inom Performance och högintensive träning i grupp.

Fördelar med utbildningar som utförs IRL är som jag ser det alla utbytten med andra Tränare och Coacher. Där får jag möjligheten att ta del av nya inputs och tankesätt samt att våga ifrågasätta mitt eget arbete och utvärdera vad och hur jag arbetar.

Den utbildning som givit mig allra mest är GIFT via Graye Institute i Michigan,USA.

En del av GIFT Program är att under en dag coacha och uppmuntra barn till rörelse och ett aktivare liv. USA har många barn som har en väldigt stilla sittande livsstil så väl som Sverige.

Den kunskapen inom Biomekanik(kroppen i rörelse) som jag fick ta del av där har blivit en fundament i hela mitt arbetesätt som tränare och coach. 

Att se människan som en enhet som hänger ihop och bör med fördel även tränas så har hjälpt mig och framförallt mina klienter att Rehabilitera från väldigt tuffa skadeproblematiker men även presterat på helt nya nivåer än tidigare.

Att förstå hur Vi människor även påverkas av miljö och psykosociala aspekter är även det av stor vikt i min arbetsprocess.

Så en bra tränare har alltid viljan att lära. Det är vi skyldig våra Klienter enligt mitt tycke. 

Kraften bakom ett levande lärande är väldigt tillfredställande och kommer inte bara göra Dig bättre inom ditt yrke utan framförallt hjälpa dig att växa som person och människa.

Examen GIFT 2018

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se