Familj,  Samarbeten

På jakt efter lägenhet?

Annons/Reklam för hyresmaklaren.se 

Jag är uppväxt i Norrtälje och jag har bott runt om hela Sverige genom min hockey. Jag flyttade tillbaka till Norrtälje när jag gav upp min karriär så mina barn går i skolan där. Jag bestämde mig för att sälja mitt radhus förra året och sen hade jag tur som fick ett förstahandskontrakt, en superfin vindsvåning i centrala Norrtälje där jag bor med mina barn när jag har dem. Övrig tid bor jag oftast i centrala Stockholm hos min fästmö. Det blir smidigast så då jag också jobbar för Sats NK på Hamngatan och AIK Hockey i Solna. Det skulle bli en del pendlande om jag ska åka fram och tillbaka. Vi är särbos och hur vi gör i framtiden får tiden utvisa. Men vi har valt att ha två boenden som det är nu. Visst hade det underlättat rent ekonomiskt med två boenden men vi är överens om att det är bra som det är just nu. 

Det är däremot ingen lätt match att få tag i lägenhet och jag är så tacksam över att jag fick mitt försthandskontrakt som är en trygghet för mig och mina två barn. Bostadsmarknaden är tuff och många tvingas hyra i andrahand. Att hyra lägenhet Stockholm kan vara klurigt, men det finns vägar att gå så jag tänkte tipsa lite om det här. 

Går det att få tag i lägenhet i förstahand? Ja absolut går det! Det råder stor bostadsbrist i landet men skam den som ger sig. Hyresmäklaren har samlat över 6847 hyresvärdar i hela landet och det finns tusentals lägenheter för uthyrning varje vecka. Det gäller att söka aktivt och vara snabb på tangenterna. 
Börja med att registrera ett konto där, lägg in en annons och sen följ upp. Våga ta kontakt och använd ditt nätverk. Det gäller att ligga i framkant och om du söker aktivt så kanske du en dag har tur att få just ett förstahandskontrakt. 

I Stockholm har de listat hela 413 hyresvärdar och just nu finns det 1447 lediga lägenheter på marknaden. Visst är det få lägenheter, så det gäller att ta för dig. Det är ingen som kommer och knackar på din dörr med en nyckel till ett eget boende. Nej, du behöver jobba hårt för det. Men ge ej upp, en tag kanske du har turen med dig. 

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se