Personlig Träning,  Samarbeten

Mexiko och padel

Annons/Reklam för pdlcenter.se/ 

I min hockey som huvudcoach brukar vi ibland även gör annat vid sidan av för att umgås och lära känna varandra ännu mer. Det kan vara lite olika saker men jag älskar som ni vet bollsporter. En rolig sak sport jag varmt kan rekommendera är att testa spela Padel

Har ni testat det? 

Jag testade själv att spela padel i Stockholm för första gången för ca 3 år sedan och sen dess har jag kört en hel del. Framförallt med mitt förra hockeylag och jag tycker det är superkul! Det är en mix mellan tennis och squash och lätt för människor att spela. Det är ett socialt spel som är ganska fartfyllt och det mesta med bollar är roligt enligt mig. Min fästmö har ännu ej testat det så när hon blir bra i sin axel (en träningsskada) så är det något vi absolut ska göra tillsammans. Det är även kul för barnen och hela familjen att köra som en liten annorlunda grej om in är sugna på att testa något nytt. 

Min fästmö är från Mexiko så det är lite komiskt att det var i början på 70 -talet i just Mexiko som den dåvarande spanska prinsen Alfonso De Hohelohe stötte på padel. Hans nära vän Erique Corcuerra hade då fallit pladask för den härliga sporten. Kort efter resan började prinsen planera på något snarlikt upplägg och utformade regler och bana. De två första banorna byggdes på Mabella Club på solkusten. Därefter spred sig sporten bland prinsens vänner och sen har det bara fortsatt. I Argentina är sporten som mest aktiv med 4 miljoner aktiva spelare och det ha sen spridit sig över hela världen och vartannat år arrangeras EM och VM i padel. 

Vi har planer att åka till Marbella nästa år då min fästmö har bott där nere en del och vi sköt upp en planerad resa i somras på grund av pandemin. Så förhoppningsvis kommer vi iväg 2021. Om vi kommer iväg ska absolut även testa det även där.