Personlig Träning

HA + 16 Weeks of hell.

Det blir bara vanligare och vanligare med “samarbeten” mellan olika varumärken/företag och Tränare. Jag själv är absolut inget undantag och har genom året haft flertalet olika typer av samarbeten med både kläder,kostillskott och andra produkter men även profilerat PT-utbildningar och Hockey Camper.

Och för mig personligen har det varit viktigt att jag själv kan stå för produkten eller företaget och även vad företaget står för och dess värdegrund. Mitt senaste samarbete har nog dom flesta inte missat som följer mig i mina kanaler. När jag bekantade mig mer med produkten och framförallt lärde känna personerna bakom produkten så föll det mesta på plats. En “funktionsdryck” utan socker,koffein var precis vad jag sökte och ett företag med autentisk människor att samarbeta med.

16 WEEKS OF HELL + HOCKEYALLSVENSKAN?!

Så tankarna till detta blogginlägg kom efter att jag sett en av mina tränare kollegors Instagram inlägg där Han var mycket upprörd över Hockeyallsvenskans nya samarbete,nämligen med konceptet “16 weeks of Heel”. Jag tänker INTE hoppa ner i kaninhållet just kring det prograet mer än att träning och hälsa handlar INTE om att jaga ett kroppsideal eller en viss vikt på rekordtid med hjälp av svält. Av det jag vet av programmet så går du in i svält likt en fitnessatlet som svälter sig själv under en begränsad tid för en posering eller tävling. Och säger ingeting om att delta i programmet det är ett eget val och ansvar men som offentlig person eller företag skulle jag tänka ett varv till. Martina Haag valde ex att inte fullfölja det TV sända programmet med ett antal offentliga personer. Och anledningen just till att Martin inte fick fullfölja programmet var att hon inte ville väga sig stup i kvarten och att hon var rädd att det kan bidra till en skev bild kring hälsa och ätstörningar. 

Så därför blev jag väldigt förvånad när självaste HOCKEY ALLSVENSKAN ingått sambarete med samma företag. Som jag skrev ovan så är vikten av att ha “rätt” samarbetspartners enormt viktig för hur du som person eller företag vill uppfattas. Så min fråga kommer ju då till mig Hur vill HA uppfattas? Eller är det helt enkelt så att det bara är pengar som är viktigt i detta fall. Tror på det andra svaret.

Hade hoppats på att HA var lite mer medveten kring just träning och hälsa och valt att inte inleda ett sådant samarbete. Värdegrunden kring just hälsa bör se annorlunda ut i en så stor organisation som har enormt många ungdomar som följer ligan. Så precis som jag skrev i ett tidigare inlägg så följer ett stort antal följare ett visst ansvar så är fallet även här när det gäller samarbete för influensers,tränare och företag. Har genom åren sett tränare mista sina samarbeten just för att deras moraliska kompass inte varit rätt kalibrerad och personen i fråga helt enkelt fått sina avsatt uppsagda.

För att runda av detta inlägg vill jag bara understryka vikten av hur vi profilerar oss och hur vi vill uppfattas av allmänheten. Både företag som tränare.

En av många matcher jag spelat i HA

Må Väl 

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se