Coaching,  Familj,  Personlig Träning,  Träning & Hälsa

Barnens hälsa är det viktigaste vi har!

Att röra sig varje dag är en förutsättning för att jag ska må som bäst

Sen corona slog för snart ett år sedan har jag som så många andra i min bransch hela tiden fått jobba med mer innovativa lösningar och det har faktiskt fått mig att utvecklas och ta steg jag aldrig skulle tagit annars. Hockey allsvenskan drabbades hårt och mitt samarbete med Almtuna IS gick inte till förlägning men det medförde att jag fick ett nytt arbete i AIK HOCKEY och där jag åter fick kliva in i min coach roll. Något som varit inspirerande men framförallt utmanade igen att få leda träningar på isen igen. Det var det första som corona “gav” det andra var att när allt fler klienter började pausa sin träning från gymmet så såg jag mig om efter flera alternativ och då erbjöds jag ett vikariat som Idrottslärare för låg och mellanstadiet. Sen har det sista tiden givit mig ett tredje arbetstillfälle som verkligen kommer att göra att jag kliver vidare som Personlig tränare och Coach men det är något jag kommer skriva mer om i komande inlägg pga det förtjänar ett eget inlägg. Så ett utryck som gör sig passande är “when life gives you lemons,make lemonade”.

Våra barn behöver mer rörelse NU.

Det som slagit mig redan nu i min tillfäliga roll som lärare är hur allt fler barn hamnar efter rent fysiskt och som vi alla vet påverkas även vårt mentala allmän måeende av rörelse. Det finaste vi vuxna kan ge våra barn är möjligheten och uppmuntran till rörelse och lek VARJE dag. Att stötta och vägleda våra unga in i en aktiv hållbar livstill för livet ut. Tyvärr så ser det inte ut så idag. Att det tex finns skolor som saknar egna lokaler för idrott och rörelse är i min bok nästa intill straffbart. 

Jag har en stark tro på att införa fysisk aktivetet varje dag i skolan. Alla positiva fördelar talar bara för att alla våra barn skulle få en ännu bättre inlärning i vår mer teoretiska ämnen.

Läs och skrivsvårigheter.

Jag själv har alltid haft det väldigt tufft och jobbigt i skolan pga grova läs och skrivsvårigheter sen starten. Min ångest över skolan och alldeles för långa lektioner utan avbrott gjorde det inte lättare för mig som väldigt aktiv idrottskille. Är helt övertyggad om att om jag fått inleda varje dag med mer rörelse och kortare lektioner med avbrott för rörelse så hade min inlärning sett annorlunda ut.

Skobidrag.

Det är alldeles för många barn som inte har skor på sig under idrotten i Sverige. Även vikten av rätt typ av skor är oxå en säkerhetsfråga för våra barn och ungdomar.Så jag tycker att varje statlig skola ska bidra med skor eller ett bidrag till träningskor för våra unga.

Tack för nu och nästa inlägg kommer jag skriva mer om mitt tredje nya uppdrag som jag är mycket peppad på.

Må väl

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se