Kost,  Träning & Hälsa

När håret faller

”Annons / reklam för akaciamedical.com

Jag har inte alltid haft långt hår men jag har haft turen att ha mycket hår och det är jag så glad och tacksam över. Jag ser till att vårda mitt hår väl med rätt schampoo, balsam, inpacking och klippning. Men trots att jag sköter håret så tappar jag varje dag hår och det gör vi alla, men vissa mer än andra. Det är aldrig kul att se håret åka av och fastna på borsten men normalt är att tappa mellan 50 – 150 hårstrån per dag. En del lider av håravfall som i värsta fall kan blir ett större problem. Jag har själv gått igenom stress och då tappade jag mer hår. Jag tar tillskott för att stärka hud, hår och naglar men inte alltid det hjälper. 

Foto: Denise Lopez www.deniselopez.se

Håravfall

Mediciner, vitaminbrist, sjukdom, viktnedgång eller bakomliggande sjukdom kan vara orsak till om du tappar mycket hår. Stress kan också vara en stor orsak men det kan även vara ärftligt eller en bakomliggande sjukdom. Vid tillfälligt håravfall brukar håret komma tillbaka med tiden. Däremot är äftligt håravfall genetiskt och mer vanligt förekommande hos män än hos kvinnor. Det burkar börja med krypande hårfäste som sen klättrar bakåt över huvudet. Det kallas även Androgenetic Alopecia. Med kvinnligt håravfall så sker det vanligtvis ett mer diffust håravfall som är mer jämt fördelat över skalpen. 

För de människor som har problem med det här och hårväxten finns det tack och lov superbra hjälp att få och det är exempelivs hårtransplantioner. Akacia medical hårklinik driver sin verksamhet i stor och fin renoverad villa ute i Alvik,  Stockholm. 

Firo som är VD för företaget skapde bolaget med en vision. Det var att hitta ett operationsteam som genomför hårtransplantationer i världsklass. Det var dock inte lätt,men ”den som söker, han finner!”

Firo´s mål var att att bli bäst oavsett vad han än gör. Idag har kliniken hjälpt tusentals männiksor att få håret tillbaka! Det är helt underebart att de kunnat hjälpa så många människor med något som många tar för givet. 
De använder sig av FUE tekniken och de ger inga ärr. Det kostar givetvis en slant , allt från 29 000 – 60 000 kr får du betala. Jag vet flera som har gjort den här typen av operation och de syns på dem att de är nöjda och glada. Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se