Hockey,  Mental träning,  Personlig Träning,  Samarbeten,  Träning & Hälsa

Våga ta hjälp!

Annons/Reklam för Sockander

Jag själv tränar minst 6 dagar pass i veckan för att underhålla min kropp och bibehålla en god mental balans. Det är en stor del av mitt liv och också en livsviktig del av min vardag i mitt liv som jag inte under några omständigheter tummar på. 

Jag har sen tidigare nämnt att man även ska våga vila. Jag är en stor förespråkare av kvalitet och gärna göra någon form av träning varje dag med en hög kvalitet och att inte träna till total utmattning. De är viktigt att införa vilodagar för att låta kroppen återhämta sig. 

Jag mår extremt bra i kroppen och jag känner att jag har både fokus och god balans. Det gälle att lyssna på kroppens signaler och införa vila även som en rutin. Att ta ut sig för hårt kan leda till just skador. När du tränar ska du vara fokuserad och balanserad för att undvika det.

Min rekommendation är att du som tränar för att bygga muskler siktar på att träna varje muskel 2-3 gånger per vecka och tillföra även kondition andra dagar. Alla har vi olika förutsättningar och därför är det viktigt att känner efter vad dina är. Många tar också hjälp på vägen, av en PT som mig. 

Ta hjälp av en PT och kiropraktor!

Att träna är viktigt för folkhälsan och det är något jag ofta poängterar. Det händer även att jag får in skadade klienter som behöver hjälp med rehabilitering och varje individ behöver en särskild bedömning. Jag jobbar mycket med skadeproblematik och ibland behöver jag ta hjälp av andra typer av terapeuter för annan expertis. Dels för smärtlindra och manipulation av leder men också stärka och bygga upp.

Under åren som elitidrottande hockeyspelare har jag ofta själv fått ta hjälp av en kiropraktor. Det finns många bra specialister inom området, men bor du på Västkusten kan jag varmt rekommendera Sockander Chiropractic! De har alla en gedigen akademisk universitetsexamen och är legitimerade av socialstyrelsen.