Coaching,  Hockey,  Träning & Hälsa

Sluta peka finger mot BRYNÄS IF, vi bär alla en del av ansvaret.

Hej Vänner nu är jag tillbacks efter ett längre uppehåll från skrivandet av flera olika anledningar. En anledning är att vi är inne i en hektisk period med AIK Juniorakademi med både Is och fysträning samt en hel del planering och tester. Vi genomför även en renovering av den tidigare väldigt slitna och eftersatta ”Campen”(gymmet) på Ritorp. Tänker att jag i ett senare inlägg kommer dela med mig av renoveringen och lite hur våra framtida planer ser ut för AIK Juniorakademi.

Många har senaste tiden kunnat läsa att två spelare i Brynäs IF blivit anmälda för bla våldtäkt.

Jag kommer inte gå in och kommentera någon enskild situation eller lägga någon värdering i hur klubb eller spelare hanterat detta.Vad jag däremot vill skriva om vilket ansvar alla vi som ledare har inom hockeyn och vår roll som är så väldigt mycket mer än att driva träningar och coacha under matcher.

Klubbar och lagledningar är väldigt duktiga att sätta upp fina ledord och stora omfattade styrdokument i hur vi vill att just vår förening ska bedrivas. Vad vi står för osv. Problemtet är att vi oftast brister i hur vi ska arbeta med just detta i den dagliga verksamheten, vecka in och vecka ut månad efter månad och säsong efter säsong för att efter leva den kultur vi säger oss stå för och representera.

Det kan jämföras lite som att vara förälder i din fostran av ditt barn. Det räcker inte att bara vara förälder ”ibland” eller småbarnsåren ,utan det är ett oavbrutet arbete att fostra sina barn. Otaliga timmar av fostran behöver läggas för att fostra och göra våra unga hockeyspelare till ansvarstagande vuxna medvetna hockeyspelare.

AIK fotboll har tillsammans med Solna gymnasium haft en man vid namn Janne Lindh vars uppgift varit att arbeta med just värdegrund för alla unga spelare. Just att klubbarna har en eler flera som arbetar med att fostra våra spelare i vad som förväntas av oss som unga elitidrottare och vilka utmaningar vi kommer ställas inför ser jag som modernt och framtiden inom alla elitklubbar som tar detta på allvar,för tro mig…Brynäs IF är absolut inte ensamma. Dom har bara fått bära hundhuvudet för hur det tyvärr fungerar i dom flesta elitklubbar i Sverige.

junior VM 2006 I VANCUVER

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se