Coaching,  Hockey,  Personlig Träning,  SATS,  Träning & Hälsa

Oförtjänt mycket kritik mot skivstången.

Transfer från Gym till Is

Nu har det gått 2 hela månader sen jag började mitt nya arbete på SATS NK. Det har varit en ganska tuffstart av två olika faktorer som jag ser det.

Nr 1 Pandemin har slagit mot vår bransch och många klienter/medlemmar har valt att jobba hemifrån och även gymmet.

Nr 2 Är att jag började från noll med i antal klient för första gången sen jag startade som tränare för många år sedan.

Hur har det gått?

Om jag ”zoomar ut” så tycker jag absolut att det har gått bra. Min klientbas har sakta fyllts på varje vecka och kanske det viktigaste så har min filosofi och ”profil” som tränare kommit ut på gymmet och bland medlemmarna.

För mig har det alltid varit extremt viktigt med ett ömsesidigt samarbete med mina klienter dvs att vi har samma målbild.Och det kan ibland medföra att jag faktiskt inte väljer att samarbete med vissa klienter.

Kollegor av hög klass.

Det finns en stor orsak till att det också gått bra trots lite tuffare tider är att vårt Team av tränare är extremt starkt och en fin sammanhållning som jag tror är unik i vår bransch.Jag har jobbat i olika gymiljöer och det här är första gången där jag känner genuint att ens kollegor glädjas inifrån och ut att det går bra för varandra. Och det tyder på en trygg och bra självbild samt förståelse för sin egens och andra tränares färdigheter.

Varför kritisera andra Tränare och Lags arbetssätt?

Mellan varven hamnar jag i möten med branschkollegor från både hockey och gymvärlden som ganska snabbt kommer in i massor av ”tyckanden” kring vad andra tränare gör och tränar sina klienter och lag. Det kan vara allt ifrån vilka redskap som används ex skivstång som varit ett hetämne inom hockey sista åren och som enligt mig fått obefogat MYCKET negativ kritik. 

Kritiken bör istället riktas mot HUR vi tränare har använt oss av just skivstången. Våga istället ställa oss själva frågan VAD,HUR och VARFÖR använder jag mig av just detta redskap och följer den mitt tankesätt och filosofi som tränare.

Respektera Tränare och Coacher med erfarenhet.

För mig handlar det om en respekt för tränare och coacher som lägger enormt mycket tid och engagemang.

Att ex en tränare för ett Div 2 lag bör hysa en större respekt för en tränare på elitnivå med längre och bredare erfarenhet även om dennes filosofi inte är den samma som din egen. Många unga mindre erfarna tränare kan ibland sakna rätta självbilden och ödmjukheten. För jag vill lova er att alla har samma målbild oavsett Olympiskalyft, 3D, STAC, FRC,DNS mm och det är att hjälpa och utveckla sina Athleter/klienter. 

Transfer från gym till is i kampmoment.

Och då är vi tillbacks till varför jag tror att mina kollegor på NK inte har något behov av att ”tycka” massor kring vad andra tränare gör.

Varför?

Självbilden är på rätt plats. Så här har vi att lära inom Hockeyn!

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se