Familj,  Samarbeten

Smarta val

Annons/Reklam för enklaavtal.se

Många köper hus nu under pandemin och jag märker att en del vill bo mer enskilt utanför city. Själv bor jag med mina två barn i Norrtälje på barnveckor i min lägenhet där. På barnfria veckor är jag för det mesta hos min kvinna i hennes lägenhet i Stockholm. 

Nu är jag särbo då vi har barn i olika städer så behöver vi inga avtal. Vi har talat om att någon gång i framtiden, dock oklart när att exempelvis köpa ett fritidshus eller annat ihop. Vi har även talat om boende utomlands och då som ett tredje boende. 

När, var, vad och hur låter jag för stunden vara osagt. Men det är något vi har samtalat om som skulle kunna passa bäst för oss i vår livssituation. Vi har inga planer på att samla alla barn under ett och samma hem som en fast bostad då det skulle innebära att vi måste rycka upp barnen. Det vill ingen av oss. Jag har min lägenhet i Norrtälje, där jag är uppväxt och min särbo bor i sin lägenhet och son i Stockholms innerstad. 

När och om den dagen sker, att vi köper ett gemensamt hus och samlingspunkt för alla ärr vi överens om att skriva ett vattentäta avtal. Men det är inte lätt att göra det själv. Därför kan du ta hjälp. Via enklaAvtal.se kan du få hjälp och de har en superbra, enkel och smidig guide om att skriva kontrakt och avtal i olika livssituationer som uppstår. Det kan vara om vad som egentligen där du behöver ha just avtal. Det kan vara allt från gåvobrev, samboavtal, äktenskapsförord, bodelningsavtal, gåvobrev, eller annat. Dagen vi gifter oss så kommer vi också givetvis att skriva äktenskapsförord.

Vi vill ju givetvis inte tänka på de här sakerna då det kan anses jobbigt för många, men det är nödvändigt och förhindrar eventuellt framtida jobbiga situationer som kan uppstå när livet händer eller kanske ej blir så som det är tänkt. Det är alltid bra att då ha det här avklarat. Ingen vill ju tjafsa om bodelning eller annat. Men fakta är att många inte skriver ens samboavtal. Skulle sen din relation avslutas va någon anledning så är det bra för båda parter att det här är avklarat. Det minskar risken för onödiga bråk och ni kan passa på att njuta av livet medan det pågår.