Familj,  Hockey,  Kost,  Personlig Träning,  Samarbeten,  SATS,  Träning & Hälsa

Friheten att själv få välja


Annons/Reklam för MatkasseTopplistan.se

Jag bor på två ställen, i Norrtälje där jag har min lägenhet och där jag är främst när jag har mina två barn och med min fästmö i Stockholm där hon har sin lägenhet och sin son. Jag har mitt arbete i Solna i City och min vardag ser ut så att jag jobbar en hel del, men givetvis blir jag påverkad av pandemin jag med. 

På grund av pandemins framfart och de nya restriktioner som råder drabbas mitt PT arbete extremt hårt. Jag som personlig tränare jobbar som anställd mot provision så när Löfven går ut och säger ”besök inte gym”, då lyssnar de flesta människor på det och klienterna avbokar då sina tider. Då vi är en medlemsklubb råder vi ej under offentlig sammankomst. Men vi har gjort vad vi kan för att bidra till minskad smittspridning.

Jag påverkas av pandemin rejält

På mitt gym har vi satt en gräns på max 50 personer på 2000 kvm2 åt gången för att begränsa antalet medlemmar under samma tid och tak. Vi har desinfektionsmedel över hela stället och medlemmar torkar av maskiner före och efter de används. Vi har skyltar om att hålla avstånd. Men trots det här, bokar klienter av vilket då påverkar det mig.

Mellan 18-22 jobbar jag i Solna med AIK hockey´s ungdomslag som huvudtränare. Min tid är i min vardag då begränsad. Jag har fredagar ledigt för att på min vecka hinna hämta barnen tidigt och spendera kvalitativ med dem mina helger. 

Vi har förändrat vårt sätt att leva i och med pandemin och många håller sig nu hemma. För egen del är jag inte i riskgrupp men jag tar givetvis mitt ansvar som individ. Jag förstår att folk är rädda, men vi får inte låsa in oss totalt.

Din guide till matkassen

Vi ska ej trängas i butiker osv och det finns idag bra sätt som gör att vi faktiskt slipper det, men där branschen faktiskt blommar ändå. Näthandeln ökar rejält och ännu mer nu när vi lever med hårda restriktioner. Mat behöver vi alla äta så det är en bransch som går bra.

När jag bor hemma i Norrtälje sköter jag inköp av mat osv. När jag är i Stockholm hos min fästmö sköter främst hon det och jag hjälper givetvis till. Det är rätt tidskrävande att ta sig till matbutker och i dagens situation med Covid -19 är det bra att ha möjlighet att just handla online och få maten levererad hem. Vi båda är för att handla mat online och det har vi gjort länge. Det spar både tid, pengar och vi slipper trängas i butiker. För människor i riskgrupp är det verkligen bra att den här möjligheten finns. Nu är jag inte i riskgrupp men oavsett är det ett bra alternativ även för min del.

Vägen till kylen är online

Vilken butik ska jag då välja och vilken matkasse passar mig bäst? Det finns en otroligt bra och enkel guide för matkassar på nätet som ger mig möjligheten att hitta rätt. Det är smidigt och bra! Tack vare deras tjänst på matkassetopplistan får jag ta del av den som är bäst i test. Det är kostnadsfritt och inspirerande och om även du besöker deras hemsida, kanske även du och din familj kan hitta en ny butik som du innan aldrig testat. Om vi sprider ut våra inköp ger vi också flera butiker chansen till ökad försäljning. Kika in på deras hemsida och låt dem lotsa dig in i djungeln av härliga matkassar.

Var rädd om dig och andra men glöm inte att folkhälsan också är viktig. Även om vi är hemma mer så behöver du röra på dig. Ta en daglig promenad så att du rör på dig.

Må väl

/Niklas