Coaching,  Hockey,  Personlig Träning,  SATS,  Träning & Hälsa

Vad har CORONA givit dig?!

Jag har skrivit ett liknade inägg tidigare men vill göra en uppdatering om läget nu.

För ganska exakt 1 år sedan satt jag i förhandlingar om att förlänga mitt avtal med mitt då hittills absolut roligaste uppdrag hittills i mitt arbete som tränare. Båda jag och min arbetsgivare var nöjda efter vår första säsong tillsamans och började skissa på att lyfta ännu mer till nästa år och börja bygga mer på sikt. Sen kom Corona och lamslog hela Hockeysverige, men även träningsbranschen drabbades hårt ganska omgående. Förhandlingarna strandade just på grund av detta virus och varken jag eller min tidigare arbetsgivare visste då hur framtiden skulle se ut.

Under ett pass med ALMTUNA IS

6 månaders väntan!

Vi beslutade oss för att hålla kontakten och hoppades på att pandemin skulle lätta och att vi då skulle kunna fullfölja samarbetet. Men efter 6 månader hade fortfarande ingenting hänt och då tog jag beslutet att ta anställning på SATS NK och återgå till just Personlig träning igen. Jag såg inget annat alternativ än att på grund av situationen släppa lag och elithockeyn för denna säsong. Det var dubbla känslor som kom till mig när det här hände. Jag kände mig väldigt inspirerade att få arbeta ihop med många andra tränare på samma gym, vilket för mig var helt nytt. Jag har som mest haft 3 kollegor på tidigare gym. Nu var jag plötsligt en del av stort TEAM av tränare med en enorm energi och olika syn på träning som gör att utveckling aldrig avtar. Jag kände samtidigt ett enormt stort tomrum av att inte kunna få fortsätta arbeta med min passion som är hockey. 

Tuff start på nya jobbet!

Att känna ett tomrum efter hockeyn gjorde det heller inte så mycket lättare av att första månaderna blev väldigt tufft just. Jag lyckades bygga upp egna klienter men när pandemin våg två slog till vågade många klienter inte ta sig till gymmet för att träna. Restriktionerna var blev hårdare och det var väldigt vilseledande direktiv från statsministern.

Men under “mörka” november hörde AIK HOCKEY av sig och erbjöd mig ett tränaruppdrag som huvudtränare för U16 ELIT. Hade det här erbjudandet kommit 6 månader tidigare hade jag med handen på hjärtat inte tagit det. Jag har sen några år släppt tanken på att Coacha och leda ett lag och fokuserat på att bara jobba med fysträning kring hockeyn. Men detta uppdrag har väckt något i mig som inte fanns där tidigare och jag älskar verkligen att leda ispass igen. Och detta hade faktist inte hänt om inte pandemin hade kommit. Det finns därför inget ont som inte för något gott med sig.

AIK HOCKEY

En stark framtid som coach!

Jag vill verkligen fortsätta på den inslagna vägen som hockeycoach igen. Jag har fått blodad tand. Min passion till att lyfta och utveckla unga individer är ett stort driv som bara vuxit ännu mer denna vinter. Sista tiden har jag även arbetat med två projekt som bara är dagar ifrån att förvekligas och gå ”live”. Detta är det som jag ser som mitt stora steg för mig personligen inom just coachning och undervisning, där min metodik och arbetsätt kommer nå ut till väldigt mycket fler tränare och atleter runtom i Sverige. När detta är 100% klart, kommer jag självklart att skriva en hel del om det i min blogg.

För att summera allt kan jag genuint säga att Corona har och är ett helvete för mig och många andra, men samtidigt har det fått mig till att utvecklas och hjälpt mig att blomma ut ännu mer. Jag har tvingats att våga helt enkelt.

Jag har efter påtryckningar av min fästmö även vågat börja blogga, trots att jag har dyslexi. Den här bloggen har hon byggt och jag har nu en egen plattform där jag kan skriva av mig. Även om varje inlägg tar lite tid för mig så är det utvecklande även för mig att träna på att skriva.

Utbildning och föreläsning. foto: Sofie Lantto

STAY TUNE

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se