AIK HOCKEY
Coaching,  Hockey,  Hockeyallsvenskan,  Mental träning,  Personlig Träning,  Träning & Hälsa

Nytt coaching uppdrag

Som jag tidigare skrivit om så har jag gjort klart med ett nytt ”hockeyjobb”. Jag har saknat hockeyn oerhört mycket sen det stod klart att samarbetet med ALMTUNA IS inte kunde fortlöpa pågrund av corona och klubbens ekonomi.

Men allt har en mening och sen 1 veckan sedan har det ståt klart att jag kommer kliva in i rollen som Huvuvdtränare för AIK HOCKEY U16. Och med handen på hjärtat är nog detta precis den utmaning jag behöver. Nu får jag chansen att applicera min Coaching och träningsmetodik fullt ut. Sen ligger AIK HOCKEY träningsanläggning väldigt bra till geografiskt för mig.

Ett uppdrag som kommer med en hel del nya utmaningar för mig som Coach. Utmaningen som tränare är inga större nyheter då jag har bedrivit träningar på is och i gymmet under många år. Och att lyfta lagets fysisk förmåga ska bli enormt roligt.

Ny Playbook att studer. AIK HOCKEY vill spela efter samma filosofi från u16,J18,J20 och A-lag

Däremot Coach rollen blir lite mer speciell med tanken på lagets ålder. Spelarna är mellan 14-16 år. Så den Coachande rollen är enormt viktig med så pass unga ”elit” idrottare. Ser verkligen fram emot att få utlopp för min tävlinginstinkt igen genom matcherna.

Konsten att lyssna!

Att vara en lyssnande och pedagogisk ledare är av yttersta vikt men samtidigt vara lyhörd för unga killars känslor och behov. Kommer låta er följa mitt arbete med laget och klubben genom min blogg och instagram. Kommer bjuda på allt från övningar till Coaching tips.

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se