Coaching,  Personlig Träning,  SATS,  Träning & Hälsa

Jag vill lyfta SATS PTs

Foto: Anton Westerlund

Efter ett lite längre uppehåll pga mycket arbete med ett nytt projekt är jag nu tillbaka och tänkte skriva om just dom nyheterna som jag har arbetat med sista tiden. 

Jag har klivit in som utbildare i PT-Utbildningen PROAthlete Sverige. ProAthlete är ett utbildningsföretag med inriktning PT-Utbildning samt massörutbildningar. I och med pandemin som kom denna möjlighet till mig när mycket av min tiden fördelades om. 

Och ProAthlete hade planer på att etablera sig i Stockholm som kom mitt namn på tal. Min roll är att vara utbildningsansvarig för fysiska träffarna i Stockholm för både PT-Utbildningen samt massageutbildningen samt föreläsare. Den större delen av teoretiska delen har blivit online baserad och eleverna kan helt enkelt själva välja på vilken ”fart” dom vill studera. 

4 Avsnitt

Därmed så har jag för första gången föreläst via zoom och jag måste säga att det har gått långt över förväntan. En föreläsning som i vanliga fall uppskattningsvis tagit två fulla dagar ex en Lördag/Söndag kan vi nu istället dela upp på fyra lite kortare tillfällen över 4 eftermiddaga/kväll. 

Jag upplever att det är fördelaktigt för eleverna att inte behöva ”ta in” för mycket information under intensiva dagar. Nu hinner det marineras och även sjunka in frågor och funderingar mellan föreläsningarna. 

Coachande och motiverandesamtal

Ettt av fyra ämnen som jag föreläser kring är ”coachande och motiverandesamtal”.Det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och som jag ser är en enormt stor och viktig del i att arbeta som tränare idag. Och det som många av elverna snabbt inser att detta kan appliceras i stort sätt överallt i din tillvaro. Det är en skill som kommer hjälpa dig både som tränare men människa i stort. 

Lyfta SATS PTs.

Har inlett ännu ett uppdrag sen senast vi träffades här i blogg och det är nämligen att jag fått chansen att utbilda och föreläsa för SATS PTs. 

Där vill jag helt enkelt dela med mig av min tankeprocess som tränare med min atleter i framförallt hockey. Det ska bli väldigt lärorikt och spännande att få vara med och bidra till att SATS förhoppningsvis ska bli ännu bättre på just PT.

Foto:Anton Westerlund

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se