Coaching,  Hockey,  Hockeyallsvenskan,  Mental träning,  Personlig Träning,  Samarbeten

Elitidrottare

Annons/Reklam för pokalhuset.se 

I mars fyller jag 35 år och när jag ser tillbaka till mitt liv har större delen av mina år handlat om idrott och specifikt hockey. Jag har en lång karriär som elithockeyspelare och jag började redan när jag gick i tredjeklass. Sen dess har jag spelat i flertal svenska som utländska klubbar och sen jag avslutade min karriär sadlade jag om till Personlig Tränare och jag gick min utbildning på Grey Institue i USA. Under mina år som elitidrottare har jag däremot aldrig vunnit några idrottspriser, sportspriser eller idrottsmedaljer. Det är en tuff bransch som jag har belyst tidigare. 

När jag spelade i Djurgåden

Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som jag nyligen har tillträtt och är även huvudtränare för AIK´s ungdomslag i Solna. 

För ca 2 år sen avslutande jag min elittränarutbildning hos svenska ishockey förbudet och tillsamammans med flertalet före detta elithockeyspelare som tillsammans med mig vill förändra hockeyn i Sverige. Vi jobbar aktivt för att vara lyhörda och ödmjuka utan matchokultur. Hans Jöhnk som utbildat mig arbetar aktivt för hur ett modernt ledarskap ska se ut.

Jag gick ett år av mentorskap hos Hans för att fördjupa mig inom hans metodik. För mig har det ”Coachande och motiverande samtalet” blivit en nyckel i mitt ledarskap i mitt jobb men även privat. Hans hjälpte mig bland annat med att kalibrera min inrekompass så jag kunde gå från värderingar och attityd/beteende till att få effekter som leder mig till slutmålet. Detta är en ständigt pågående process som ibland går bra och ibland mindre bra, Huvudsaken är att vi hittar tillbaks till vår autentiska core.

Så genom att SIF (förbundet) anlitade Hans Jöhnk visar man med handlingskraft att dom vill förändra framtidens tränare inom svenskishockey.