Coaching,  Hockey,  Hockeyallsvenskan,  Mental träning,  Personlig Träning,  Träning & Hälsa

Därför slutade jag i Almtuna!

Under ett pass med ALMTUNA IS

Ända sen jag själv slutade min aktiva Hockeykarriär så har jag fortsatt att jobba inom hockeyn. Har varit både Huvudtränare, assisterande, sportchef samt drivit hockeygymnasium. Det som fallit mig mest i smaken är den individuella utveckligen hos den enskilde spelaren, både fysiskt som mentalt och själsligt. I fjol tog jag mig an ALMTUNA IS i Hockeyallsvenskan. Det skulle till att bli mitt hitintills roligaste och kanske mest framgångsrika år som tränare, och då pratar vi fystränare.

Spelarnas utveckling

Spelarnas utveckling var positiv över hela säsongen och framförallt så var vi näst intill skadefri när det kommer till förslitningsskador. ENDAST en hamsring (baksida lår) och en adduktor (insidalår/ljumske) under hela säsongen är ett väldigt bra kvitto på att det vi gjorde var rätt för spelarnas individuella fysiska status.

Så kallad impact skador går inte alltid att styra över som exempelvis hjärnskakningar, skottäckningar och så vidare. Därför loggas dessa skador på ett annat viss än just förslitningsskador.

Så varför ingen förlängning?

Jag och klubben inledde förhandlingar och var överense om en fortsättning och jag såg verkligen framemot att jobba mer långsiktigt över flera säsonger. Men så plötsligt kom COVID – 19 och slog ner som en bomb över Sverige och många branscher drabbades hårt, så även hockeyn. Så för en redan ansträng ekonomi som klubben hade var detta ett enormt hårt slag för oss alla.

Vi kom därför överens om att ta en paus och det i framtiden inte är möjligt med ett eventuellt samarbete längre fram. Målsättningen är att återta förhandlingar för framtiden efter att ekonomin stabiliserats så vi får se vad som sker. Nu är vi snart inne i November och jäklar vad jag saknar hockeyn. Det är en så pass stor del av mig och mitt DNA och att då ej kunna jobba med det jag älskar och brinner för känns i både själ och hjärta.

Jag själv under min aktiva spelarkarriär i Almtuna IS

Nytt uppdrag på ingång?

Nu när jag har gått och saknas hockey som mest, har det faktiskt kommit flera förslag till mig som jag nu ska ta ställning till inom en väldigt snar framtid. Vad det kan vara kommer jag att garanterat presentera längre fram om vi kan komma överens. Det ska även passa ihop med mitt privatliv och arbete som PT på Sats NK. Jag håller tummarna för att det går att genomföra. Finns viljan så finns det alltid ett sätt.
Stay tuned!

Jag själv under en match säsongen 05-06

Mitt namn är Niklas Andersson. Jag är pappa till två barn och är förlovad. Jag har ett förflutet som Elithockeyspelare i ett flertal Svenska som utländska klubbar och som efter karriären sadlade om till Personlig Tränare. Jag har haft förmånen att arbetat med allt från flerfaldiga världsmästaren i speedway, elithockeylag och basketlag på högsta nivå i Sverige samt instruktör för Svenska Ishockeyförbundet. Idag huserar jag på SATS NK i centrala Stockholm en tjänst som han nyligen tillträt. Att börja blogga var inte en självklart för mig då jag är dyslektiker men jag gör mitt bästa och jag hoppas ni följer med på min resa.  Kontakt@christiana.se